Elevii își pot motiva singuri absențele - Focus Prima TV

Elevii își pot motiva singuri absențele

Inquam Photos/ Octav Ganea

Să îți poți motiva singur absențele. Este probabil una dintre dorințele celor mai mulți dintre elevi. Însă..doar unii chiar o pot pune în practică. Vorbim despre cei care au împlinit 18 ani. Conform regulamentului de ordine și funcționare a școlilor din învățământul preuniversitar aceștia își pot motiva singuri 40 de absențe pe an. Asta nu înseamnă însă că părinții nu vor ști ce se întâmplă. Fie prin catalogul electronic, fie telefonic, orice mișare a elevilor le ajunge la urechi.

Absențele de la școală râmân un subiect important atât pentru elevi, dar mai ales pentru părinți. Aceștia au voie să motiveze doar 40 de absențe ale copiilor pentru întreg anul, în cazul elevilor minori. Însă pentru elevii care au împlinit 18 ani situația se schimbă. Aceștia își pot motiva singuri 40 de absențe pe an, echivalentul a 8 absențe pentru fiecare modul.

Profesorii sunt de părere că această opțiune îi ajută pe elevi în procesul de maturizare. Părinții însă vor fi anunțați de fiecare dată când copilul o să vrea să motiveze singur o absență. Fie printr-o scutire de la medic sau scrisă de mână.

Unii dintre elevi sunt încântanți și chiar consideră că sunt în avantaj. Numărul maximum de învoiri nu trebuie să depășească 20% din numărul orelor alocate pentru o materie. Regula se aplică atât în clasele primare cât și în gimnaziu și liceu.

Total
5
Shares
Total
5
Share