Elevii vor putea recupera materia din primul semestru – Focus Prima TV

Elevii vor putea recupera materia din primul semestru

Peste 200 de mii de elevi nu au avut acces la internet sau la echipamente pentru a putea face școala online. Este statistica îngrijorătoare a ministerului Educației, care vrea cât mai rapid ca elevii să revină în sălile de clasă. Copii vor putea să recupereze lecțiile pierdute, iar profesorii vor fi remunerați pentru activitatea suplimentară. Din păcate însă, autoritățile spun că, din cauza pandemiei, rata abandonului
școlar ar putea să explodeze anul acesta.

Primul semestru a fost un coșmar pentru profesori și elevi. Mulți nu au avut acces la internet, iar mediile multor școlari riscă să rămână în aer, fără a putea fi încheiate.

România este deja campioană europeană la abandonul școlar. Iar pandemia nu face decât să acutizeze problemele sistemului de educație de la noi din țară. Deocamdată, fiecare școală va trebui să raporteze Ministerului numărul elevilor care sunt pericol să-și abandoneze studiile.

În acest context, ministrul Educției nu exclude posibilitatea ca elevii să fie chemați la școală și sâmbăta. Pentru munca prestată sumplimentar, profesorii vor fi plătiți din fonduri europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share