Emiratele Arabe Unite au făcut istorie, ca prima țară arabă a cărei sondă spațială a intrat pe orbita Marte – Focus Prima TV

Emiratele Arabe Unite au făcut istorie, ca prima țară arabă a cărei sondă spațială a intrat pe orbita Marte

Emiratele Arabe Unite au făcut marți istorie, devenind prima țară arabă a cărei sondă spațială a intrat pe orbita Marte, transmite CNBC. Marți seara, la ora locală 7:42 p.m., misiunea către Marte a Emiratelor, numită Speranța, a ajuns la planeta roșie, iar o jumătate de oră mai târziu a trimis un semnal pe Pământ, scrie News.ro.

Sărbătoarea este fenomenală. Experții au estimat șansele de succes pentru intrarea pe orbita Marte la aproximativ 50%, în condițiile în care peste jumătate din toate misiunile către Marte eșuează. Fereastra crucială de timp a fost de 27 de minute înspăimântătoare și pline de suspans, timp în care sonda Hope a încetinit semnificativ de la o viteză de 100.000 de kilometri pe oră la 18.000 de kilometri pe oră, cu ajutorul a șase propulsoare. În acest timp, sonda a consumat aproape jumătate din combustibilul său și a putut să fie atrasă în câmpul gravitațional al lui Marte și să intre pe orbita planetei. A urmat apoi o întârziere de 11 minute în comunicarea către Pământ, timp în care aproximativ 200 de ingineri și cercetători din Emirate au așteptat în tensiune să afle dacă misiunea a avurt succes.

Total
0
Shares
Total
0
Share