Emoții la examenul de rezidențiat - Focus Prima TV

Emoții la examenul de rezidențiat

Peste 10.000 de absolvenți ai facultăților de Medicină, Medicină dentară și Farmacie au susținut examenul de rezidențiat. Concurența este una stânsă. Numărul candidaților este dublu față de locurile scoase la concurs. Cele mai multe disponibile sunt pentru specializarea medicina de familie. Ca să promoveze examenul de rezidențiat și să poată profesa, tinerii trebuie să obțină cel puțin nota 7.

După șase ani de studiu intens, absolvenții de medicină, stomatologie si farmacie au susținut examenul de rezidențiat, cea mai importantă etapă pentru viitoarea lor carieră. Examenul a durat patru ore, iar candidații au avut de rezolvat 200 de grile. Subiectele de anul acesta spun tinerii, au fost mai grele față de cele din anii trecuți.

Ca să promoveze examenul de rezidențiat, candidații trebuie să răspundă corect la peste 60% din intrebări. Cine nu obține minim nota 7 poate să încerce anul viitor, însă nu va putea să profeseze.

Anul acesta s-au înscris la examenul de rezidențiat peste 10 mii de absolvenți. Concurența este una strânsă. Sunt aproximativ 6.000de locuri și posturi disponile în spitalele din țară. 4734 pentru medicină, 621 de locuri la medicină dentară și 511 pentru farmacie.

Medicina de familie, medicina internă și de urgență, chirurgie, pediatrie sau boli infecțioase sunt specializările în care este cea mai mare nevoie de doctori. La medicina de familie, anul acesta sunt cele mai multe locuri disponibile, peste 300.

Dacă în anii trecuți asistam la un exod al medicilor, acum vedem că cei mai mulți absolvenți își doresc să rămână în țară. Concurs național pentru rezidențiat s-a desfășurat simultan în cinci centre universitare. La Cluj Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureț și Timișoara.

Total
0
Shares
Total
0
Share