ENEL se retrage din România - Focus Prima TV

ENEL se retrage din România

Enel pleacă din România. Furnizorul și distribuitorul de energie se va retrage de pe piața românească pe parcursul anului viitor. Compania italiană este cel mai mare investitor privat în domeniul energiei și are 3 milioane de clienți. În primul semestru al acestui an, a înregistrat o pierdere de 115 milioane de euro, lucru care a făcut-o să își reducă investițiile cu 40%.

Trei milioane de români sunt în situația de a-și schimba contractul cu furnizorul de electricitate! Asta după ce Enel a decis să vândă operațiunile din România pentru a-și reduce datoria netă.

Potrivit informațiilor din presa de profil, activele ENEL ar putea fi preluate de către o companie de stat grecească. Pe partea de distribuție, acolo unde Enelul deține 3 companii, cu toate acestea a raportat în primele 6 luni o pierdere de 50 de milioane de euro. În primul semestru din anul precedent, compania reușea un profit de 60 de milioane de euro.

Nu este singura companie din sectorul energetic care a părăsit țara noastră în ultimii ani. În 2020 principalele active românești ale CEZ au fost preluate de către australienii de la Macquarie.

Total
0
Shares
Total
0
Share