Enoriași, amendați în interioul Mănăstirii Sfântul Andrei, după ce pelerinajul a fost interzis – Focus Prima TV

Enoriași, amendați în interioul Mănăstirii Sfântul Andrei, după ce pelerinajul a fost interzis

Scandal la Constanța, după ce magistraţii au respins, miercuri dimineaţă, contestaţia Arhiepiscopiei Tomisului privind interzicerea organizării de pelerinaje.

La doar câteva ore de la decizia judecătorilor, IPS Teodosie i-a îndemnat pe creştinii aflaţi la o slujbă religioasă ca la marele praznic de pe 30 noiembrie să meargă totuşi la Mânăstirea Sfântul Andrei, dar cu… declaraţie. La aceeaşi slujbă, poliţiştii şi jandarmii au descins în lăcaşul de cult şi au amendat mai mulţi enoriaşi care se aflau în interior, contrar reglementărilor privind carantina.

Îndemnul Înalt Prea Sfinţitului Teodosie a venit la doar câteva ore după ce magistraţii Tribunalului din Constanța au decis să interzică pelerinajul la Mănăstirea Sfântul Andrei, unul dintre cele mai mari din ţară. Enoriaşii au aflat hotărârea în timpul unei slujbe religioase la care au descins poliţiştii şi jandarmii.

În timp ce autorităţile îi amendau pe enoriaşii care se aflau în interiorul bisericii, preoţii au început să-i împărtăşească pe cei aflaţi în exterior. Şi de această dată a fost folosită aceeaşi linguriţă de împărtăşanie.

Total
0
Shares
Total
0
Share