Epidemiolog francez: Nu putem continua vaccinarea a 300 de oameni pe săptămână. Altfel, vom mai avea nevoie de 5.000 de ani – Focus Prima TV

Epidemiolog francez: Nu putem continua vaccinarea a 300 de oameni pe săptămână. Altfel, vom mai avea nevoie de 5.000 de ani

Campania de vaccinare anti-Covid va fi accelerată în Franța, după ce țara a fost arătată cu degetul din cauza începutului lent. Sub 150 de francezi au fost imunizați contra coronavirus.

Personalul medical de peste 50 de ani a început să fie vaccinat în acest weekend, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Gabriel Attal, într-un interviu acordat duminică Le Parisien, și citat de Bloomberg.

“Alegerea de a proteja mai întâi populația cel mai expusă riscului, care necesită o logistică și precauții mai mari, a dus la startul mai lent. Ne asumăm responsabilitatea, dar, așa cum a spus președintele Republicii, acest lucru nu poate justifica întârzieri inutile”, a spus Attal.

Guvernul Franței este sub presiune după un debut mult mai lent al campaniei de vaccinare decât în alte țări europene. La 31 decembrie, doar 352 de persoane primiseră cel puțin o doză de vaccin, comparativ cu 131.626 în Germania și 944.539 în Marea Britanie, potrivit datelor citate de Le Parisien.

Președintele francez Emmanuel Macron s-a declarat nemulțumit de ritmul lent al campaniei și a transmis că “lucrurile trebuie să se schimbe rapid și radical și că asta se va și întâmpla”, a scris duminică Journal du Dimanche, citând surse apropiate președintelui.

Total
0
Shares
Total
0
Share