Episcopia Tulcei a renunțat la procesiunea de Bobotează – Focus Prima TV

Episcopia Tulcei a renunțat la procesiunea de Bobotează

Episcopul Visarion al Tulcei săvârşeşte, miercuri, de Bobotează, Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala episcopală “Sfântul Nicolae” din municipiul reşedinţă şi a renunţat la tradiţionala procesiune organizată pe faleza Dunării, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Credincioşii vor lua apa sfinţită de la lăcaşurile de cult în care se desfăşoară servicii religioase, multe feţe bisericeşti renunţând, de asemenea, la tradiţionalele întreceri de cai organizate de această sărbătoare.

De altfel, şi sărbătorile organizate în aceste zile de comunitatea grecilor din satul Izvoarelor au fost anulate, după ce ani la rând în perioada Bobotezei, timp de trei zile, erau sărbătoriţi tinerii care s-au căsătorit anul trecut şi moaşele, cele mai bătrâne femei din sat, evenimentele fiind cunoscute drept Udatul mirilor, Udatul mireselor şi Ziua babei.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, pentru a asigura ordinea publică şi respectarea normelor de siguranţă sanitară, sunt supravegheate toate activităţile care au loc în apropierea bisericilor cu prilejul Bobotezei.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share