Escrocherie cu burse false – Focus Prima TV

Escrocherie cu burse false

Odată cu elevii, în mediul online s-au mutat și escrocii care operau la colț de stradă. Iar mai mulți părinți au căzut deja în plasa acestora. Un site fraudulos care promitea burse în numele unei fundații inexistente a făcut deja primele victime. Chiar ministrul Educației avertizează că în ultimul timp asistăm la o explozie a capacanelor de pe internet care țintesc direct elevii și pe părinții acestora.

Promisiunile făcute pe site-ul fundației erau generoase. Potrivit autorilor escrocheriei, 25 de mii de elevi urmau ca anul acesta să primească burse anuale în valoare de 3.600 de lei. Înainte însă părinții ar fi trebuit să achite o taxă în contul bancar al asociației de 98 de lei. Unii dintre ei au căzut în această plasă.

Escrocheria era una elborată. Copiii care urmau să primească așa zisele burse trebuiau chiar să îndeplinească un set de criterii.

Ei trebuiau să aibă vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, media la purtare să fie minimum 9 în anul școlar respectiv și să nu aibă mai mult de 20 de absențe nemotivate.

Dacă toate aceste criterii erau îndeplinite, următorul pas era ca elevii să completeze un formular online în care erau puși să își scrie datele personale, cum ar fi CNP-ul, data nașterii sau adresa de acasă.

În acest caz, primul lucru care ar fi trebuit să trezească suspiciunea părinților este faptul că fundația respectivă condiționa acordarea bursei de plata unei sume de bani. Este o practică ce nu se regăsește în politicile nici unui ONG respectabil.

În urma acestor descoperiri, atât site-ul fundației, cât și pagina oficială de Facebook au devenit brusc inactive.

Total
0
Shares
Total
0
Share