Estimările specialiștilor bulgari în ceea ce privește culturile de grâu și rapiță - Focus Prima TV

Estimările specialiștilor bulgari în ceea ce privește culturile de grâu și rapiță

După recordul negativ înregistrat de vecinii bulgari în 2020, anul acesta ar urma să fie recoltate nu mai puțin de 5,8 milioane tone de grâu, cu 15 procente mai mult decât totalul anului anterior.

Previziunile aparțin Centrului bulgar de Cercetări Economice în Agricultură. Potrivit primelor estimări ale instituției citate, randamentul mediu la grâu, recolta nouă, va fi de aproximativ 4,9 tone la hectar, scriu cei de la Novinite.

Prin comparație, condiție agrometeorologice deloc propice și dezastrele naturale din 2020 au forțat producțiile să atingă niveluri de dinainte de 2015. Vorbim mai exact de productivități de circa 3,94 tone la hectar, cu situații aparte înregistrate în regiunea Dobrudzha (n.r. – Dobrudja), acolo unde s-au cuantificat inclusiv randamente de 1,5 tone de grâu la hectar.

Vârful productivității, unul de 5 tone de grâu la hectar, s-a înregistrat în districtele Montana, Vidin, Veliko Tarnovo, Pleven și Lovech.

Anul 2020 a fost unul deosebit de dificil și pentru cultivatorii de rapiță. De altfel, și aici, randamentele au scăzut până la cele mai mici niveluri ale ultimului deceniu.

Total
0
Shares
Total
0
Share