Europa se relaxează – Focus Prima TV

Europa se relaxează

În timp ce România încă se luptă cu valul trei al pandemiei, multe state din Europa încep să relaxeze măsurile restrictive. Italia, Grecia, Polonia dar și Germania ies încet încet din lockdown, iar asta înseamnă automat pentru oameni bucuria libertății astfel redobândită. Cafenelele, muzeele, saloanele de înfrumusețare, restaurantele, mall-urile primesc din nou clienți, dar cu binecunoscutele măsuri de siguranță impuse de contextul actual.

Mai multe state europene au decis redeschiderea instituțiilor culturale dar și a spațiilor comerciale.

După ce zilele trecute Marea Britanie a relaxat măsurile, după luni întregi în care cetățenii au fost în lockdown total, și alte țări preiau modelul unei relaxări parțiale.

În Italia, o mare parte din cafenele, resturante, magazine sau muzee s-au deschis deja de acum 2 săptămâni iar din 26 Aprilie urmează o altă etapă, care va prioritiza spațiile exterioare, după cum a anunțat Prim-ministrul Mario Draghi. Dacă acum oamenii pot lua mâncare la pachet, de săptămâna viitoare, aceștia vor putea fi serviți și la mese. Portughezii par să se bucure pe deplin de libertatea oferită de noile măsuri.

Nu doar comercianții sunt fericiți dar și oamenii care își pot relua activitățile preferate.

Și slovacii par a fi pregătiți de relaxarea măsurilor.

Și alte țări europene precum Belgia, Danemarca, Elveția, Estonia sau Lituania relaxează zilele acestea măsurile luate în perioada lockdown-ului.

Total
0
Shares
Total
0
Share