Evacuarea de la Foişor, pericol pentru sănătatea pacienţilor

Evacuarea de la Foişor, pericol pentru sănătatea pacienţilor

Evacuarea la ceas de seară a pacienţilor de la Spitalul Foişor a împărţit în două specialiştii din domeniul medical. În timp ce unii medici spun că a fost o decizie bună în situaţie de criză, alţii atenţionează că evacuarea unui pacient imediat după operaţie măreşte riscul de apariţie a complicaţiilor grave, precum trombozele şi infecţiile. La Spitalul Foişor erau pacienţi care fuseseră operaţi, iar medicii spun că nu pot fi trimişi pur şi simplu acasă fără supraveghere de specialitate.

Pacienţii internaţi la Spitalul Foişor fie au fost transferaţi la alte unităţi medicale, fie au fost trimişi acasă. Fapt revoltător, spun unii medici. Pentru că sunt cazuri ale unor oameni care tocmai ieşiseră din operaţie.

Problemele au apărut şi din cauza lipsei de organizare. Medicii au reuşit cu greu să contacteze toţi aparţinătorii
pacienţilor evacuaţi.

Totuşi decizia de evacuare nu a fost criticată la unison.

Colegiul medicilor din Capitală s-a arătat însă revoltat de modul în care s-a făcut evacuarea.

Singurele scuze au venit de la secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu. Şi-a cerut iertare de la pacienţi şi familiile acestora.

După un an de pandemie şi după ce au avut la rândul lor membri ai familiei internaţi în spitale, oamenii sunt revoltaţi de scandalul de la Spitalul Foişor.

Spitalul foişor a fost inaugurat în 2017 după o investiţie de aproape 50 de milioane de euro. Are 8 săli de operaţie şi un total de 119 paturi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt