Facebook revine cu clarificări privind noile condiții de utilizare ale WhatsApp, speriată de exodul utilizatorilor – Focus Prima TV

Facebook revine cu clarificări privind noile condiții de utilizare ale WhatsApp, speriată de exodul utilizatorilor

London, UK – July 19, 2018: The buttons of Whatsapp, Messenger, Telegram, Pinterest Twitter, Facetime and other chat apps on the screen of an iPhone.

După uraganul stârnit de noile clauze obligatorii din condițiile de utilizare ale WhatsApp, Facebook încearcă să lămurească situația și să liniștească utilizatorii care au început deja să ia calea produselor concurente. Facebook folosește conturile de social media ale companiei pentru a încerca să stăvilească valul de utilizatori care au început să renunțe la WhatsApp și au trecut la Signal și Telegram. În paralel, executivii companiei au ieșit și ei cu mesaje similare, trădând o ușoară panică. Pe conturile WhatsApp de Facebook și Twitter se vorbește despre criptarea end-to-end și faptul că, datorită acesteia, mesajele și apelurile dintre utilizatori nu pot fi văzute de compania americană.

Pe de altă parte, Adam Mosseri și alți executivi Facebook au postat mesaje prin care explică faptul că noile clauze se referă la mesajele trimise de utilizatori companiilor, nu la mesajele schimbate strict între utilizatori. Valul anti-Facebook a ajutat deja două dintre cele mai cunoscute aplicații concurente să crească în ultimele zile mai mult decât de obicei. Signal a numărat duminică 810.000 de utilizatori noi, de 18 ori mai mulți decât într-o zi normală. Numărul mare de utilizatori noi a creat probleme pentru Signal, care a avertizat că, din această cauză, procesul de înregistrare se realizează cu o oarecare întârziere.

Total
0
Shares
Total
0
Share