Facultatea de Medicină se pregăteşte să înfiinţeze prima specializare de Balneo-Fiziokinetoterapie - Focus Prima TV

Facultatea de Medicină se pregăteşte să înfiinţeze prima specializare de Balneo-Fiziokinetoterapie

Decanul Facultăţii de Medicină de la Sibiu, medicul ortoped Radu Fleacă, a declarat, pentru AGERPRES, că speră ca din 2022 să fie primii studenţi la o nouă specializare, Balneo-Fiziokinetoterapie, cu un program de studiu gândit ca să le ofere pregătirea necesară oricărei cerinţe de pe piaţa muncii.

“Ca şi decan la Facultatea de Medicină am început, dar nu pentru că sunt ortoped, ci pentru că aşa mi se pare normal şi am demarat şi suntem într-o fază avansată de a realiza încă o nouă specializare la Sibiu, şi anume Specializarea de Balneo-kinetofizioterapie. Asta înseamnă un program de trei ani, în care se pregătesc exact balneo-kinetofizioterapeuţi. (…) Eu sper ca de anul viitor să avem primii studenţi la Balneo-fiziokinetorapie”, a anunţat Radu Fleacă.

Ortopedul Radu Fleacă, fost medic şef al secţiei de profil din cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, consideră foarte importantă munca fizioterapeuţilor, în reabilitarea pacienţilor, mai ales a celor care au suferit intervenţii chirurgicale.

“Pe toţi ne interesează rezultatul final, care are mai multe componente. Prima şi poate şi cea mai importantă, dar nu întotdeauna prima este ce facem noi ca şi chirurgi, după care urmează o perioadă de reabilitare, care, cel puţin în Ortopedie este esenţială. Perioada de reabilitare are două componente importante: medicul de reabilitare şi kinetoterapeutul. Dintre noi toţi, de care am pomenit până acum, probabil kinetoterapeutul petrece cel mai mult timp cu pacientul în acest proces. (…) Sigur că munca lui este importantă, poate să salveze o operaţie nu foarte bine reuşită din varii motive tehnice sau din condiţii ale pacientului şi un kinetoterapeut poate să ajute pacientul la un rezultat bun sau poate să compromită foarte uşor o operaţie, făcută excelent”, atrage atenţia medicul Radu Fleacă.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share