Facultăţile de medicină încep în sistem hibrid

Facultăţile de medicină încep în sistem hibrid

Dacă şcolile au scenarii bine stabilite după care funcţionează, universităţile au dreptul să aleagă dacă
primesc sau nu studenţii fizic la cursuri. Conducerea majorităţii facultăţilor de medicină din ţară vor ca studenţii să facă măcar practica şi unele cursuri în amfiteatre. Însă facultăţile tehnice sau cele de litere au ales precauţia şi vor funcţiona tot în sistem online.

Din 15 februarie începe semestrul al doilea şi pentru facultăţi. Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara a ales sistemul hibrid, astfel încât stagiile clinice, laboratoarele si practica să aibă loc cu prezenta fizica la cursuri a studenţilor. În functie de numarul acestora din fiecare grupă, se va stabili
şi dacă se va continua in sistem online sau in amfiteatre, pentru a se putea menţine distanţarea.

In toate salile de curs, dar şi pe holuri, totul a fost dezinfectat. Au fost reamenajate salile de lectura astfel incat numarul celor care vor sa studieze sa respecte normele in vigoare. De asemenea au fost amplasate dozatoare cu dezinfectant pe holurile universitatii.

In ceea ce-i priveste pe studentii straini, numarul lor fiind destul de mare la Facultatea din Timisoara, acestora li se va permite sa faca orele in sistem online, fara a fi nevoiti sa vina in Romania.

Şi Universitatea de medicină veterinară din Cluj Napoca începe în sistem hibrid.

Pentru a putea continua predarea cursurilor in sistem online, fara a intampina probleme, conducerea a decis să facă o investiţie importantă.

În ciuda pandemiei, profesorii fac tot posibilul ca studenţii să nu plece din facultăţi fără toate cunoştinţele necesare profesiei lor. Si la Universitatea Babes Bolyai predarea cursurilor se va desfasura tot in sistem hibrid.

În schimb, la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, semestrul al doilea incepe in sistem online. Abia la finalul lunii martie se va discuta din nou în privinţa redeschiderii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt