Facultățile de medicină încep în sistem hibrid – Focus Prima TV

Facultățile de medicină încep în sistem hibrid

Dacă școlile au scenarii bine stabilite după care funcționează, universitățile au dreptul să aleagă dacă
primesc sau nu studenții fizic la cursuri. Conducerea majorității facultăților de medicină din țară vor ca studenții să facă măcar practica și unele cursuri în amfiteatre. Însă facultățile tehnice sau cele de litere au ales precauția și vor funcționa tot în sistem online.

Din 15 februarie începe semestrul al doilea și pentru facultăți. Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara a ales sistemul hibrid, astfel încât stagiile clinice, laboratoarele si practica să aibă loc cu prezenta fizica la cursuri a studenților. În functie de numarul acestora din fiecare grupă, se va stabili
și dacă se va continua in sistem online sau in amfiteatre, pentru a se putea menține distanțarea.

In toate salile de curs, dar și pe holuri, totul a fost dezinfectat. Au fost reamenajate salile de lectura astfel incat numarul celor care vor sa studieze sa respecte normele in vigoare. De asemenea au fost amplasate dozatoare cu dezinfectant pe holurile universitatii.

In ceea ce-i priveste pe studentii straini, numarul lor fiind destul de mare la Facultatea din Timisoara, acestora li se va permite sa faca orele in sistem online, fara a fi nevoiti sa vina in Romania.

Și Universitatea de medicină veterinară din Cluj Napoca începe în sistem hibrid.

Pentru a putea continua predarea cursurilor in sistem online, fara a intampina probleme, conducerea a decis să facă o investiție importantă.

În ciuda pandemiei, profesorii fac tot posibilul ca studenții să nu plece din facultăți fără toate cunoștințele necesare profesiei lor. Si la Universitatea Babes Bolyai predarea cursurilor se va desfasura tot in sistem hibrid.

În schimb, la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, semestrul al doilea incepe in sistem online. Abia la finalul lunii martie se va discuta din nou în privința redeschiderii.

Total
0
Shares
Total
0
Share