Fără beneficii pentru vaccinați - Focus Prima TV

Fără beneficii pentru vaccinați

În România cei vaccinați nu au și nu vor avea avantaje în viitorul apropiat. Asta în ciuda faptului că persoanele
vaccinate, cu Pfizer și Moderna, nu transmit virusul. Ministrul Sănătății spune că este posibil ca la noi în țară să fie
favorizați oamenii imunizați doar în momentul în care aceste studii se vor concretiza. Până atunci, sistemul sanitar se află într-un punct critic și este sufocat de numărul uriaș de pacienți. Peste 13 mii de oameni sunt internați în spitale, iar 1434 se află acum, la terapie intensivă.

Pandemia de COVID-19 a dus până acum la moartea a peste 23 de mii de români. Situația nu este mai bună nici
acum…deși a trecut mai bine de un an de la apariția primului pacient infectat cu virusul SarsCov2.

Însă, persoanele vaccinate nu beneficiază de…restricții mai blânde. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii ne arată că oamenii care au primit ambele doze de vaccin transmit foarte rar virusul. Specialiștii vorbesc de o eficiență de 90 la sută în prevenirea infecțiilor cu SarsCov2. Cu toate acestea, restricțiile din România sunt valabile pentru toată populația.

Până când România va relaxa măsurile mai este însă drum lung. Sistemul sanitar se află acum într-un punct critic. La terapie intensivă secțiile sunt pline. 1434 de pacienți infectați cu virusul SarsCov2 au acum mare nevoie de oxigen.

La nivel național sunt acum în total patru mii de paturi de Terapie intensivă, dar nici măcar jumătate din ele nu sunt dedicate pacienților COVID-19. În ultimele ore a fost înregistrat și un număr mare de cazuri noi. Peste 6 mii de români s-au infectat cu virusul SarsCov2. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că măsurile este posibil să se relaxeze până la vară.

Total
0
Shares
Total
0
Share