Fără coroane și sicrie pe străzi - Focus Prima TV

Fără coroane și sicrie pe străzi

Vremurile în care sicriele și coroanele erau expuse în stradă, rezemate de gard, ar putea fi de domeniul trecutului! La Constanța, un consilier local propune să fie interzisă afișarea acestora la vedere. Propunerea face parte din noul regulament de publicitate, în care sicriele și crucile trebuie să
dispară de pe străzile municipiului Constanța.

Firmele de pompe funebre s-au obișnuit de ani buni să-și expună marfa și serviciile: sicrie, coroane, cruci la vedere, în fața magazinelor. Dar, un consilier din Constanța susține că nu este normal ceea ce se întâmplă și că vitrinele serviciilor funerare trebuie să fie opace, să nu putem vedea din stradă ce este în interior.

În viitor, expunerea de obiecte funerare pe fațade, pe scări sau pe domeniul public, vor fi complet interzise, lucru care, spun unii comercianți i-ar duce la faliment.

Părerile constănțenilor sunt împărțite. Oamenii s-au obișnuit ca în zona cimitirului să găsească toate cele necesare pentru înmormântare, pe alese. Cred că cei care au nevoie de serviciile lor, îi vor căuta oricum. Alții în schimb, nu par deranjați de noutatea legislativă.

Regulamentul de publicitate al orașului Constanța se află în dezbatere publică. Urmează să fie votat în aprilie și aplicat din luna mai.

Total
0
Shares
Total
0
Share