Fără paturi la ATI la Spitalul de Urgență Galați - Focus Prima TV

Fără paturi la ATI la Spitalul de Urgență Galați

Profimedia

Valul patru al pandemiei a adus și primul focar de covid 19 la Galați. Acesta a fost depistat în secția Medicală 2 a spitalului Județean de Urgență, unde 7 pacienți au fost confirmați cu sars cov 2. Ancheta epidemiologică a scos în evidență că virusul a ajuns în spital adus de o bătrană de 83 de ani, la care în momentul internării testul a ieșit negativ, dar care s-a pozitivat ulterior. Secția afectată a intrat în igienizare și dezinfectare și va fi redată circuitului medical.

Focarul de covid de la Spitalul galațean este primul dupa mai bine de un an.

Focarul a fost depistat după testarea unei paciente de 83 de ani, în vederea externării. Ceilalți șase pacienți bolnavi din secție erau contacții din salon ai femeii.

S-au luat măsuri de dezinfecție la nivelul secției spitalului. Între timp crește într-un ritm alert numărul bolnavilor internați in ATI Covid a Spitalului de Urgență. Se fac acum eforturi pentru suplimentarea cu noi paturi deoarece cele 12 existente sunt ocupate de o saptamana.

Un alt focar de covid – 19 s-a înregistrat la secția exterioară a spitalului din Odorheiu Secuiesc, de la Cristuru Secuiesc, 9 angajați fiind confirmați cu noul coronavirus. Personalul a fost izolat la domiciliu, iar secția a fost dezinfectată.

Total
0
Shares
Total
0
Share