Fără rapel în caz de șoc anafilactic – Focus Prima TV

Fără rapel în caz de șoc anafilactic

“Șocul anafilactic este o reacție extrem de rară la vaccin și apare la cel mult 5 cazuri la 1 milion de doze administrate.” Este explicația cu care coordonatorul campaniei de vaccinare încearcă să liniștească populația după apariția primului caz de reacție adversă severă. Astăzi Valeriu Gheorghiță a anunțat și că un nou tip de vaccin ar putea fi aprobat și ar urma să ajungă și în România în luna aprilie.

După ce o femeie de 46 de ani, vaccinată cu AstraZeneca a suferit un șoc anafilactic imediat după vaccinarea anti-covid, autoritățile vin cu explicații. În cazul acestor persoane nu se va mai administra doza de rapel.

Totuşi există şi numeroase cazuri de persoane care nu au reacţii adverse după vaccinare, dar întâmpină o altă problemă. Se infectează cu sars cov 2 chiar şi după rapel. Este vorba despre 446 de persoane, iar toate erau vaccinate cu serul produs de Pfizer, primul vaccin aprobat în Uniunea Europeană. Acum, autorităţile aşteaptă ca un al patrulea tip ce vaccin ar putea ajunge în România.

În ceea ce privește procesul de vaccinare pentru angajații din învățământ, acesta va începe mâine, iar până pe 10 martie, 60 de mii de cadre didactice ar urma să fie imunizate cu prima doză. Vaccinarea începe în București și alte 23 de județe, urmând ca până la finalul săptămânii să înceapă în toate regiunile.

Total
0
Shares
Total
0
Share