Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ: Atenţie mare la redeschiderea şcolilor! Nu ne permitem nicio greşeală; costul plătit ar putea fi sănătatea copiilor şi a colegilor noştri! / Solicitările sindicaliştilor – Focus Prima TV

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ: Atenţie mare la redeschiderea şcolilor! Nu ne permitem nicio greşeală; costul plătit ar putea fi sănătatea copiilor şi a colegilor noştri! / Solicitările sindicaliştilor

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere, în cazul redeschiderii şcolilor din 8 februarie, asigurarea echipamentelor şi a produselor de dezinfecţie în toate unităţile de învăţământ din întreaga ţară; vaccinarea personalului din educaţie cu prioritate, imediat ce va fi asigurat necesarul de doze de vaccin, stabilirea unei linii suport în cadrul unităţilor de învăţământ pentru elevii care întâmpină probleme în asimilarea cunoştinţelor la clasă şi asigurarea mijloacelor tehnice necesare pentru cadrele didactice şi elevii care vor continua şcoala online.

Autorităţile intenţionează redeschiderea şcolilor din 8 februarie, însă o nouă evaluare a situaţiei va fi făcută în 2 februarie. Ministrul Edcuaţiei Sorin Cîmpeanu a prezentat duminică seară a care sunt cele patru situaţii în care poate funcţiona în continuare şcoala online: elevii au contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică, au vulnerabilităţi, elevii au aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare, elevii prezintă simptome, profesorii prezintă vulnerabilităţi sau simptome, situaţie în care vor sta acasă şi se va face predare-învăţare online.

”Redeschiderea unităţilor de învăţământ începând cu data de 8 februarie 2021 va însemna revenirea la normalitate în cadrul sistemului de educaţie, dar totul trebuie gândit şi făcut cu mare responsabilitate. Nu trebuie să uităm de implicarea fiecărui participant la actul educaţional  pentru respectarea măsurilor sanitare; trebuie să evităm pe cât posibil apariţia unor noi focare, aşa cum s-a întâmplat în cazul Şcolii 28 din Capitală şi să avem grijă de colegii şi elevii care au boli cronice şi care sunt vulnerabili în faţa contaminării cu noul Coronavirus. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunţă pe această cale că va acorda întreg sprijinul membrilor săi şi nu numai, prin susţinerea unui plan coerent realizat de Ministerul Educaţiei în colaborare cu Ministerul Sănătăţii”, afirmă reprezentanţii FSLI într-un comunicat  al  cărui principal mesaj este”Atenţie mare la redeschiderea şcolilor! Nu ne permitem nicio greşeală; costul plătit ar putea fi sănătatea copiilor şi a colegilor noştri!”.

Total
0
Shares
Total
0
Share