Femeia pentru care nu există nu se poate – Focus Prima TV

Femeia pentru care nu există nu se poate

Pe timp de pandemie a dus în zbor copii cu afecțiuni grave, spre alte țări, pentru a fi salvați, fără să i se pară că ceva e mult prea greu pentru ea. Adelina Toncean de la Asociația Blondie a strâns în timp record cu ajutorul oamenilor de bine banii necesari pentru cursele salvării! Puțini știu însă experienta dureroasă care a determinat-o să-și pună viața în slujba copiilor bolnavi și singuri.

Adelina Toncean este omul întodeauna gata să ajute. Destinul i s-a schimbat la 25 de ani, când în viața ei a apărut Cristi, un băiețel de doi ani, cu părul bălai.

Când l-a adoptat, medicii îi spuneau că nu are nicio șansă să trăiască. Adelina a refuzat să accepte. Și cu multă iubire… ia oferit mai bine de 11 ani de viață.

De altfel, dorința lui Blondie a fost ca Adelina să dea bunătatea mai departe.

La două săptămâni după moartea lui Cristi, Adelina l-a cuoscut pe Andrei, un băiețel care suferea de acceași boală. Și l-a adoptat.

Imposibilul s-a dovedit din nou posibil pentru Adelina. În ciuda șanselor minime, Andrei s-a vindecat.

Adelina a fondat Asociația Blondie ca să dăruiască iubire copiilor bolnavi și abandonați șansa de a simți iubirea. A instruit voluntari pe care i-a dus în maternități să le ofere mângâiere pruncilor singuri.

Când a început pandemia, a realizat că sunt copii care au nevoie să fie aduși în țară de la spitalele din străinătate, dar care nu mai au cu ce să se întoarcă. Așa a pornit cursele pentru viață. Prima a fost pe 27 martie.

De atunci, Adelina organizează neobosită zboruri către țările unde copii bolnavi din România trebuie să ajungă pentru tratament.

Alții copii sunt aduși acasă. Vii, după ce au trecut cu bine prin tratamente grele, sau plecați deja în lumea îngerilor, după ce nu s-a mai putut face nimic pentru ei.

Închierea unui avion poate să costeși 25.000 de euro. În fiecare săptămână ecel puțin o cursă. Adelina nu refuză niciodată pe nimeni.

Cel mai mare vis al Adelinei e să cumpere o ambulanță aeriană, care să poată decola în orice moment, să fie dotată cu tot ce este nevoie din punct medical și să fie gratuită pentru oricine are nevoie, adult sau copil. Costul unei astfel de aeronave este undeva la patru milioane de euro. Dar împreună putem transforma visul în realitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share