Fenomenul Florești, „dormitorul” Clujului. Populația comunei a crescut de 7 ori în ultimii 20 de ani – Focus Prima TV

Fenomenul Florești, „dormitorul” Clujului. Populația comunei a crescut de 7 ori în ultimii 20 de ani

Populația totală a țării este în scădere dramatică, pe fondul migratiei si sporului natural negativ, dar există câteva orașe în care populația a crescut semnificativ, după cum arată datele transmise de Institutul Național de Statistică. Între acestea se află Oradea și Cluj-Napoca. Aici putem spune că există mai degrabă o dezvoltare serioasă a suburbiei. Pe de alta parte, sunt orașe în care numărul de locuitori s-a redus la aproape jumătate în ultimii 20 de ani.  

La nivelul județului Cluj, din anul 2000 încoace, populația a înregistrat o creștere de 2,5 %, similar cu orașul Cluj-Napoca unde avem  o creștere de 2,8%.

„Ar fi mai mulți factori: o dată – dezvoltarea economică, numărul de întreprinderi active se menține și crește an de an în județ și în municipiu. Clujul este un centru universitar, cu universități de top, atrage foarte mulți tineri, probabil și stimulați de faptul că după absolvire vor avea un loc de muncă. De asemenea, sectorul IT, care s-a dezvoltat foarte mult”, explică Mariana Negrilă, directorul INS Cluj.

Însă, surpriza cea mai mare este, de departe, comuna Florești.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share