Fenomenul Floreşti, „dormitorul” Clujului. Populaţia comunei a crescut de 7 ori în ultimii 20 de ani

Fenomenul Floreşti, „dormitorul” Clujului. Populaţia comunei a crescut de 7 ori în ultimii 20 de ani

Populaţia totală a ţării este în scădere dramatică, pe fondul migratiei si sporului natural negativ, dar există câteva oraşe în care populaţia a crescut semnificativ, după cum arată datele transmise de Institutul Naţional de Statistică. Între acestea se află Oradea şi Cluj-Napoca. Aici putem spune că există mai degrabă o dezvoltare serioasă a suburbiei. Pe de alta parte, sunt oraşe în care numărul de locuitori s-a redus la aproape jumătate în ultimii 20 de ani.

La nivelul judeţului Cluj, din anul 2000 încoace, populaţia a înregistrat o creştere de 2,5 %, similar cu oraşul Cluj-Napoca unde avem o creştere de 2,8%.

„Ar fi mai mulţi factori: o dată - dezvoltarea economică, numărul de întreprinderi active se menţine şi creşte an de an în judeţ şi în municipiu. Clujul este un centru universitar, cu universităţi de top, atrage foarte mulţi tineri, probabil şi stimulaţi de faptul că după absolvire vor avea un loc de muncă. De asemenea, sectorul IT, care s-a dezvoltat foarte mult”, explică Mariana Negrilă, directorul INS Cluj.

Însă, surpriza cea mai mare este, de departe, comuna Floreşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt