Fermierii români, străini în propria țară? Problema desfacerii continuă - Focus Prima TV

Fermierii români, străini în propria țară? Problema desfacerii continuă

Deși este o afirmație dureroasă, în cele mai multe cazuri nu se poate spune că este și una exagerată: unii fermieri români se simt străini în propria țară. În timp ce aceștia se chinuie să-și vândă produsele și uneori se văd nevoiți chiar să le arunce, supermarketurile din România sunt invadate de produse venite din import. Deși problema a încercat să fie cumva corectată prin legea supermarket-urilor, amendamentele dorite de producătorii români nu au ajuns să fie puse în practică.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Ovidiu Ghinea a discutat această problemă alături de invitații săi. Fermierul și fostul parlamentar Marin Anton a fost inițiator al legii 321, care propunea ca supermarketurile să comercializeze produse românești în proporție de 51%.

”Eu sunt inițiatorul modificării legii 321 în 2015. Una din prevederile legii era să avem 51%, eu inițial am propus chiar 75%, din produsele românești la raft. Legea a trecut, dar nu s-a aplicat niciodată. Bulgarii au reușit să impună ca pe rafturile magazinelor din Bulgaria să fie 60% produse bulgărești, noi nici astăzi. De ce? Pentru că românii din Asociația Marilor Rețele Comerciale din România au făcut o sesizare la Bruxelles, Comisia Europeană a cerut explicații, iar noi de frica infringementului, nici astăzi n-am reușit să aplicăm acest lucru.

Total
0
Shares
Total
0
Share