Fetiță de culoare maltratată de polițiști – Focus Prima TV

Fetiță de culoare maltratată de polițiști

O înregistrare video în care doi polițiști maltratează un copil de culoare zguduie America. Fetița, în vârstă de numai 9 ani, a fost încătușată cu brutalitate și gazată. Cazul toarnă gaz peste foc în contextul în care comunitatea afro-americană a protestat violent după ce polițiștii l-au ucis anul trecut George Floyd în timpul unei arestări.

Întâmplarea șocantă s-a petrecut în orașul american Rochester și a fost înregistrată cu ajutorul camerelor video pe care agenții le aveau deasupra lor. În filmare se vede cum polițiștii o pun la pământ, în zăpadă, pe fetița de culoare, după care o încătușează și încearcă să o urce cu forța în mașină. Doarece copila a opus rezistență, aceștia au făcut uz chiar și de gaz lacrimogen.

Reprezentații poliției new-yorkeze se apară și spun că fetița ar fi avut probleme grave de sănătate mintală și ar fi amenințat că se sinucide. Cu toate acestea, primarul de culoare al orașului Rochester a condamnat folosirea forței asupra unui copil și a promis că va face o investigație despre practicile utilizate de forțele de ordine.

La scurt timp, reprezentanții Black Lives Matter au ieșit pe străzi. Cazul le amintește flagrant acestora de decesul din urmă cu 10 luni al afro-americanului George Flyod, ucis în urma intervenției brutale a forțelor de ordine.

Total
0
Shares
Total
0
Share