Filmul dramatic al salvării marinarilor ucraineni - Focus Prima TV

Filmul dramatic al salvării marinarilor ucraineni

Au apărut mărturii cutremurătoare de la salvarea marinarilor de pe nava Volgo Balt 179, care s-a scufundat, în urmă cu 3 zile, în largul Mării Negre. Comandantul navei românești povestește momentele dramatice trăite de membrii echipajului său până au reusit să îi găsească pe supraviețuitori și să îi recupereze din valurile imense create de furtuna din larg.

Joi dimineata, nava de marfa Volgo-Balt 179 se scufunda in largul Marii Negre. Pe valuri de 5 metri si un vant de 7o de km/h, vaporul isi traia ultimele clipe. Zgomotele sinistre ale navei care se rupea, au fost semnalul pentru echipaj ca trebuie sa sara-n apa pentru a se salva.

Marinarii ucrainieni au apucat sa mai trimita doar un SOS si trei cuvinte. La celalalt capat, remorcherul Falcon i-a auzit.

A urmat o cursa contra-cronometru cu marea, vantul si furtuna. “Falcon” a turat motoarele si a plecat spre locul naufragiului cu toata viteza. Un punct portocaliu pe suprafata marii le-a dat sperante ca sunt pe drumul cel bun. Era o pluta de salvare, in care au gasit un supravietuitor. La cateva mile distanta, au mai gasit încă o pluta.

Nacela de ridicare a fost dată la apă si supravietuitorii s-au urcat in ea. Era insa o problema.

Zece marinari ucrainieni din echipajul navei scufundate au fost salvati de vasul romanesc. Lipseau 2 marinari si comandantul navei.

Total
0
Shares
Total
0
Share