Fiul mamei Omida, reținut de DIICOT - Focus Prima TV

Fiul mamei Omida, reținut de DIICOT

Viorel Gongoi, fiul așa-zisei vrăjitoare Mama Omida, a fost reținut de DIICOT. Este suspectat că ar fi capul unei grupări infracționale care cerea taxe de protecție dezvoltatorilor imobiliari din Capitală. Victime i-ar fi căzut nume grele din business-ul românesc.

Cu mascații la ușă. Așa a început ziua pentru interlopul Viorel Gongoi. La el acasă au descins procurorii DIICOT. Bărbatul a fost reținut. Procurorii au documentat luni de zile activitatea sa infracțională. Alături de alți membrii ai grupării pe care o controla, fiul Mamei Omida, ar fi șatajat mai mulți dezvoltatori din nordul Bucureștiului. Cereau sume consistente de la oamenii de afaceri pentru a le asigura protecție. Cei care nu se conformau, aveau parte de un tratament special. Interlopii mergeau pe șantier și amenințau muncitorii. Viorel Gongoi a intrat în atenția publică în luna august a acestuia an. Atunci îl amenința pe rețele sociale pe ministrul de Interne de la acea vreme.

La acel moment, poliția s-a autosesizat și bărbatul a fost dus

la audieri. Ulterior, autoritățile au formulat acuzații de incitare la ură și discriminare. Viorel Gongoi este cunoscut în comunitatea romă drept judecător de stabor, cel care mediază conflictele în cadrul etniei. De-a lungul timpului a reușit să evite problemele majore cu legea. În cazierul său figurează doar o condamnare pentru tăinuire de bunuri.

Total
0
Shares
Total
0
Share