Florin Cîțu: Fără populisme și cai verzi pe pereți. Deciziile pe care le luăm azi garantează sau nu o revenire rapidă a economiei - Focus Prima TV

Florin Cîțu: Fără populisme și cai verzi pe pereți. Deciziile pe care le luăm azi garantează sau nu o revenire rapidă a economiei

Inquam Photos / George Călin

Florin Cîțu scrie pe Facebook că singura măsură care ar crește acum veniturile nete ale tuturor salariaților și nu reprezintă un cost pentru companii este reducerea contribuțiilor. Liderul PNL spune însă că „au apărut imediat «specialiștii» din tabăra populiștilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaților de astăzi”. „FALS!”, adaugă acesta.

Florin Cîțu: „Singura măsură care crește acum veniturile nete ale tuturor salariaților și nu reprezintă un cost pentru companii: reducerea contribuțiilor. Bineînțeles că au apărut imediat „specialiștii” din tabăra populiștilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaților de astăzi. FALS! Și asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale.

Pensia este calculată în funcție de salariul brut, nu de valorea contribuției. Mai simplu: o scădere a contribuției înseamnă o creștere a salariului net ASTĂZI. O creștere a salariului brut înseamnă o creștere a pensiei, în viitor, a angajaților de astăzi.

Total
0
Shares
Total
0
Share