Florin Cîțu i-a transmis premierului olandez că România este „pe deplin pregătită” să intre în Schengen – Focus Prima TV

Florin Cîțu i-a transmis premierului olandez că România este „pe deplin pregătită” să intre în Schengen

România este „pe deplin pregătită” pentru a intra în zona Schengen, i-a transmis premierul român Florin Cîţu omologului său olandez, Mark Rutte, într-o conversație telefonică avută luni.

„În cursul zilei de ieri am avut o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte. Am analizat perspectivele promițătoare ale cooperării dintre România și Țările de Jos, concentrându-ne pe consolidarea relațiilor economice și pe dinamizarea dialogului politic. Obiectivul nostru legitim de aderare la spațiul Schengen a fost unul dintre punctele esențiale atinse în discuția cu Prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”, a scris Florin Cîțu, marți, pe pagina de Facebook.

Premierul român a adăugat că a discutat cu Mark Rutte și „despre evoluția pandemiei și despre cum se desfășoară procesul de vaccinare în cele două state”.

La jumătatea lunii ianuarie, Guvernul Olandei a demisionat ca urmare a scandalului legat de miile de părinți acuzați pe nedrept de fraudă de către autoritățile fiscale. Mark Rutte i-a înmânat demisia regelui Willem-Alexander și a rămas prim-ministru interimar până la formarea unei noi coaliții, în contextul în care alegeri generale sunt deja programate în luna martie.

Total
0
Shares
Total
0
Share