Florin Cîțu preia interimatul la Ministerul Sănătății – Focus Prima TV

Florin Cîțu preia interimatul la Ministerul Sănătății

Florin Cîțu este, pentru o perioadă, și ministru interimar al Sănătății. A preluat funcția după refuzul lui Dan Barna, însă cel care va avea mare parte din atribuțiile sale va fi chiar secretarul de stat Andrei Baciu. Între timp, războiul dintre USR-PLUS și PNL nu pare să se aplaneze. Colegii de coaliție nu îl mai vor pe Cîțu în fruntea guvernului.

USR-PLUS nu au fost consultați nici înainte de demiterea lui Vlad Voiculescu, nici în momentul în care Florin Cîțu l-a propus pe Dan Barna interimar la Sănătate. Așa că liderul USR a spus clar că nu acceptă această funcție, iar Florin Cîțu nu a mai avut încotro decât să preia chiar el interimatul.

Cîțu va conduce și ministerul Sănătății până ce USR-PLUS va propune un nou nume. În ajutorul premierului sare
secretarul de stat Andrei Baciu.

Între timp premierul, în calitate de ministru interimar al Sănătății, a luat și prima decizie. Ordinul privind modificarea criteriilor de carantinare a localităților pentru care Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au fost demiși, a fost abrogat.

Florin Cîțu a mai luat și alte decizii în calitate de ministru interimar. În prima sa zi a avut și o întâlnire cu directorii de DSP-uri și de spitale suport Covid.

Între timp continuă războiul dintre USR-PLUS și PNL. Dan Barna și colegii săi îl vor pe Cîțu demis din fruntea
Executivului. PNL însă nu este de acord. Așa că, pentru medierea conflictului, va interveni Klaus Iohannis.

Chiar dacă au participat la ședință, conflictul continuă. Așa că în timpul ședinței de guvern Dan Barna i-a transmis clar lui Cîțu că îl vrea plecat. Dacă se vor împăca sau nu se va decide la întâlnirea cu președintele României.

Total
0
Shares
Total
0
Share