Florin Cîțu și alianța PNL – PSD – UDMR: Vom merge cu o singură propunere de premier - Focus Prima TV

Florin Cîțu și alianța PNL – PSD – UDMR: Vom merge cu o singură propunere de premier

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat, miercuri, că alianţa PNL – PSD – UDMR va merge, cel mai probabil, cu o singură propunere de premier. Discuţiile de miercuri seara au fost despre majorarea pensiilor: PSD vrea cu 11%, iar PNL – cu 5%, pentru încadrarea în deficit.

Florin Cîţu a spus că nu va schimba paradigma folosită în guvernarea anterioară, aceea prin care s-au alocat mai multe resurse către investiţii.

„Ne-a ajutat să avem resurse mai mari la buget anul acesta, cu 40 de miliarde de lei mai mult decât anul trecut. Cu aceste resurse suplimentare putem să plătim facturi în această iarnă, să subvenţionăm şi termia către UAT-uri. Este un model economic care funcţionează şi nu cred că cineva astăzi, după ce acest model economic a fost bifat şi a primit girul agenţiilor de rating să venim să îl schimbăm. Ar fi, din punctul nostru de vedere, o eroare. În acelaşi timp sunt discuţii despre creşterea pensiilor, creşterea salariilor, alocaţiilor. Noi suntem de acord, am crescut pensiile, salariile, alocaţiile într-o perioadă de criză majoră, când nimeni nu făcea acest lucru în Europa şi o vom face şi acum, însă în contextul traiectoriei deficitului pe care noi deja am anunţat-o”, a spus Florin Cîţu, la ieşirea de la discuţiile cu PSD.

Total
0
Shares
Total
0
Share