Focar de COVID-19 la secţia exterioară de la Cristuru Secuiesc - Spitalul din Odorheiu Secuiesc - Focus Prima TV

Focar de COVID-19 la secţia exterioară de la Cristuru Secuiesc – Spitalul din Odorheiu Secuiesc

Un focar de COVID-19 se înregistrează la secţia exterioară a Spitalului din Odorheiu Secuiesc, de la Cristuru Secuiesc, nouă angajaţi fiind confirmaţi cu noul coronavirus.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyöngyi, a precizat pentru AGERPRES că este vorba, preponderent, de personal auxiliar sanitar, fiind luate măsurile care se impun în astfel de situaţii.

“Evident că personalul respectiv a trecut în izolare la domiciliu, sunt asimptomatici, dezinfectarea s-a făcut imediat după depistare, s-a completat schema de personal cu persoane care nu sunt infectate, deci au test negativ, s-au testat contacţii dintre personal”, a precizat dr. Tar Gyöngyi.

În legătură cu situaţia epidemiologică la nivelul judeţului, şefa DSP Harghita a arătat că o localitate – Mărtiniş – a depăşit incidenţa de 3 la mie, iar una se apropie de această cifră, fiind vorba de comuna Ulieş.

În cazul comunei Mărtiniş, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre de impunere a restricţiilor specifice.

Dr. Tar Gyöngyi a mai subliniat că se înregistrează cazuri de infectare în tot judeţul şi a opinat că localităţile mici vor ajunge într-un timp scurt în scenariul roşu.

De asemenea, şefa DSP Harghita a arătat că acoperirea vaccinală la nivelul judeţului este redusă, iar în unele localităţi rurale este “catastrofală” şi a îndemnat la precauţie.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share