Fondatorul BioNTech: Virusul va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii – Focus Prima TV

Fondatorul BioNTech: Virusul va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii

Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, partener cu Pfizer la fabricarea unuia dintre primele vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 aprobate pentru utilizare, este optimist că virusul va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii, în ciuda întârzierii campaniilor de vaccinare în multe ţări din blocul european.

Ca răspuns la criticile Guvernelor Uniunii Europene, care sunt nemulţumite de începutul lent al campaniilor lor de vaccinare, aprovizionarea fiind cu mult în urma unor ţări precum Israel, Marea Britanie şi Statele Unite, Ugur Sahin s-a declarat optimist că problemele se vor dovedi temporare. Acesta a adăugat că este posibil ca 70% dintre germani să fie vaccinaţi până la sfârşitul lunii septembrie, moment în care a spus că virusul va pune puţine probleme, scrie Reuters, citat de observatornews.ro.

„În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom avea nevoie de restricţii până la sfârşitul verii”, a spus el pentru ziarul Welt am Sonntag. “Vor fi focare, dar vor fi zgomot de fond. Vor fi mutaţii, dar nu ne vor speria”. Aproape 9% din populaţia germană primise cel puţin un vaccin sâmbătă. Între timp, Marea Britanie a trecut de jumătate, 50% dintre adulţi primind cel puţin o doză. „Mulţi sunt pur şi simplu dezamăgiţi”, a declarat pentru ziarul Frankfurter Allgemeine, premierul conservator al Bavariei, Markus Soeder.

Total
0
Shares
Total
0
Share