Forțele Navale Române au trimis o navă militară care să verifice dacă există mine în apele teritoriale ale României - Focus Prima TV

Forțele Navale Române au trimis o navă militară care să verifice dacă există mine în apele teritoriale ale României

Ministerul Apărării a anunțat că Forțele Navale Române au trimis o ambarcațiune pentru a patrula și a verifica dacă există mine în apele teritoriale ale României, după ce direcția Hidrografică Maritimă a emis, vineri, un aviz referitor la existența pericolului de mine în zona de nord-vest a Mării Negre. Conform autorităților române, până acum nu au fost observat mine în aria de patrulare.

„Conducerea Forțelor Navale Române a dispus în regim de urgență  intensificarea măsurilor de supraveghere a spațiului maritim al României.

În acest sens, puitorul de mine și plase «Viceamiral Constantin Bălescu» a ieșit luni, 21 martie, din portul militar Constanța, pentru a executa misiuni de cercetare în raioane maritime din apele teritoriale românești. Până la acest moment, nu au fost observate mine în aria de patrulare și nici nu au fost primite informații de la nave comerciale în acest sens

În situația în care se vor constata astfel de situații, Forțele Navale Române sunt pregătite să acționeze cu mijloace de contracarare adecvate.

În ultimii ani, Statul Major al Forțelor Navale a acționat pentru dezvoltarea de capabilități de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, prin dotarea cu tehnică și aparatură performantă (Nava Maritimă Hidrografică «Cdor. Alexandru Cătuneanu»), prin dezvoltarea procedurilor operaționale și a deprinderilor unor echipe de militari (scafandri EOD, echipajele dragoarelor maritime, puitorului de mine), precum și prin participarea unor structuri specializate la misiuni și exerciții internaționale de luptă împotriva minelor marine și a amenințărilor subacvatice”, se arată în comunicatul MApN.

Total
0
Shares
Total
0
Share