Franţa dă asigurări că traficul prin Canalul Mânecii revine la normal – Focus Prima TV

Franţa dă asigurări că traficul prin Canalul Mânecii revine la normal

Traficul prin Canalul Mânecii revine treptat la normal la Calais, iar un camion din cinci este supus unui control amănunţit, în special din cauza nepregătirii corespunzătoare a formalităţilor vamale, a precizat ministrul delegat pentru Conturi Publice din Franţa, Olivier Dussopt.

“De la începutul anului, traficul era redus la 1.500 de camioane pe zi, în contextul în care media este cuprinsă între 5.000 şi 6.000. Ne apropiem de 5.000-6.000. Ieri, de exemplu, aproape 4.000 de camioane au traversat frontiera”, a afirmat oficialul la Sud Radio.

“Dintre aceste camioane care trec frontiera (…), unul din cinci este supus unui control mai amănunţit, fie un control de documente, fie un control al încărcăturii. Unele se fac din motive sanitare (…), dar marea majoritate a camioanelor care sunt controlate la vamă sunt oprite pur şi simplu pentru că firma nu a făcut operaţiunile vamale prealabile”, a adăugat el.

De la 1 ianuarie şi odată cu ieşirea Marii Britanii din piaţa comună europeană, schimburile comerciale între ţările Uniunii Europene şi Marea Britanie sunt asimilate operaţiunilor de import şi export şi, prin urmare, sunt supuse unui anumit număr de noi reguli.

Total
0
Shares
Total
0
Share