Franța renunță la certificatul verde - Focus Prima TV

Franța renunță la certificatul verde

Mai multe țări din Europa relaxează restricțiile anti-covid. Marea Britanie devine prima țară europeană care -elimină carantina pentru cei confirmați cu COVID din 21 februarie. Franța ia în considerare eliminarea certificatului verde din aprilie iar Cehia renunță și ea la mai multe măsuri pandemice. În tot acest timp, Noua Zeelandă a devenit epicenturl protestelor. Nici canadienii nu sunt încă dispuși să renunțe la manifestațiile care durează de mai bine de o săptămână.

COVID19 primește statut de răceală în Marea Britanie de la finalul lunii. Astfel că cei care vor fi testați pozitiv nu vor mai fi nevoiți să se izoleze. Cehia renunță la măsurile care permit accesul în spațiile publice doar celor vaccinați sau trecuți prin boală. Astfel, și cei care prezintă un test negativ vor putea merge în restaurante, baruri sau teatre. Regulile se aplică și pentru domeniul hotelier sau sportiv. Autoritățile franceze iau în calcul eliminarea certificatului verde din luna aprilie dacă numărul infectărilor va scădea. Până atunci însă, protestele continuă iar francezii cer libertatea de a alege.

Pe modelul protestelor din Canada, ”convoaiele libertății” au luat cu asalt Parisul. Protestatarii se îndreaptă spre Bruxelles cu mașinile pentru a cere încetarea restricțiilor. Autoritățile iau amenințat pe aceștia cu închisoarea și cu interzicerea accesului în oraș până pe 14 februarie. Mai mult, cei care nu respectă dispoziția riscă o amendă de până la 4,500 de euro. Și neo-zeelandezii au fost inspirați de mișcarea canadienilor. Sute de oameni s-au adunat în apropierea Parlamentului și au blocat mai multe străzi. Situația s-a deteriorat rapid. Zeci de persoane au fost arestate.

Protestele continuă și în Canada, unde oamenii cer libertate.

Premierul Justin Trudeau a anunțat că întreaga situație poate afecta grav economia țării.

În cea de-a 13-a zi de proteste din Canada, șoferii de camioane au blocat mai multe străzi, dorind astfel să
blocheze de fapt mai multe rute comerciale esențiale

Total
0
Shares
Total
0
Share