Fraudă de proporţii la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Care sunt cele cinci licee unde s-a copiat pe rupte - Focus Prima TV

Fraudă de proporţii la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Care sunt cele cinci licee unde s-a copiat pe rupte

Zeci de elevi au fost eliminaţi pentru fraudă din examenul de Bacalaureat după ce ar fi copiat rezolvările subiectelor de pe Facebook. Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că este vorba despre o fraudă care s-a derulat la licee din cinci judeţe. De asemenea, acesta a precizat că sunt anchetaţi şi profesorii supraveghetori din clasele unde s-a copiat.

Potrivit primelor informaţii, în această dimineaţă ar fi fost postate pe un grup numit „Bacalaureat 2021-2022” de pe Facebook subiectele primite de absolvenţii de liceu la examenul de Bacalaureat, dar şi rezolvările acestora.   Elevii de liceu au postat poze cu subiectele pe care le-au primit şi au cerut de la ceilalţi membri ai grupului o rezolvare.  

„Sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj. Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.  

Total
0
Shares
Total
0
Share