General american: Aveți poduri, autostrăzi și tuneluri care permit deplasarea rapidă în România, dacă aliaţii trebuie să vină rapid? - Focus Prima TV

General american: Aveți poduri, autostrăzi și tuneluri care permit deplasarea rapidă în România, dacă aliaţii trebuie să vină rapid?

Getty Images

Potenţiala escaladare a tensiunilor care există în regiune, pe fondul „creşterii posturii asertive” a Rusiei şi al folosirii acţiunilor hibride, rămâne pentru România un „subiect major de îngrijorare” privind securitatea naţională, a spus şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu. Pe de altă parte, generalul american Ben Hodges a subliniat necesitatea infrastructurii în România, în cazul necesității unei intervenții rapide a aliaților.

În prezent, Federaţia Rusă a adoptat o postură caracterizată de pârghii de putere centralizate, militarizare accelerată şi ostilitate exprimată deschis către Vest”, iar „linia întâi a atitudinii sale asertive este acum regiunea extinsă a Mării Negre”, a spus Petrescu, la conferinţa cu tema „Consolidarea profilului României ca actor proactiv pentru asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre”, potrivit Agerpres.

Total
0
Shares
Total
0
Share