Germania: CDU își alege președintele, în timp ce Merkel pledează pentru o conducere centristă – Focus Prima TV

Germania: CDU își alege președintele, în timp ce Merkel pledează pentru o conducere centristă

Partidul conservator german CDU alege sâmbătă un nou președinte, un vot cheie cu opt luni înainte de plecarea cancelarului Angela Merkel. Rezultatul scrutinului în două runde, al cărui rezultat va fi anunțat sâmbătă după-amiaza la un congres complet virtual este total indecis. Singura certitudine: pentru prima dată din 2000, CDU nu va fi condusă de o femeie, relatează AFP.

Cei 1.001 delegați ai partidului trebuie să decidă între moderatul Armin Laschet, Friedrich Merz, un susținător al rupturii cu era centristă Merkel, sau outsiderul Norbert Röttgen.

Cândva “moștenitoarea” lui Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, care i-a succedat în funcția de președinte în 2018, a demisionat la începutul anului 2020.
Toți cei trei candidați provin din aceeași regiune din Renania de Nord-Westfalia. Dar au profiluri diferite.
Dușman declarat al cancelarului de când l-a destituit din funcția de președinte al grupului conservator din Bundestag în 2002, Friedrich Merz visează la răzbunare.
Învins de către Kramp-Karrenbauer în 2018, acest om de afaceri amestecă liberalismul economic și poziționarea dură asupra imigrației, care ar putea să atragă alegători seduși de extrema dreaptă.
Fostul avocat este în fruntea sondajelor susținătorilor CDU.

Total
0
Shares
Total
0
Share