Germania închide graniţele cu Cehia şi Austria

Germania închide graniţele cu Cehia şi Austria

Germania adoptă noi măsuri pentru a limita răspândirea virusului. După ce Berlinul a prelungit restricţiile până pe 7 martie, acum a decis şi închiderea temporară a frontierelor cu Cehia şi cu Austria. pe de altă parte, Ungaria a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care foloseşte vaccinul rusesc Sputnik şi mai aşteaptă şi 500 de mii de doze de ser chinezesc. De asemenea, administraţia de la Casa Albă a cumpărat 200 de milioane de vaccinuri, de la Pfizer şi de la Moderna. Vestea proastă este că o nouă varintă a virusului a fost descoperită în California.

Experţii în domeniul sănătăţii atrag atenţia că noul coronavirus ar putea deveni o boală sezonieră, la fel ca
gripa, şi nu va mai avea acelaşi impact mortal, relatează ABC News. Chiar dacă vor fi vaccinaţi 70% dintre locuitori, virusul ar putea circula în continuare iar eradicarea totală a acestuia ar fi practic imposibilă, susţine un specialist american. Iar un matemetician a calculat câtă cantitate de Covid-19 este în lume. Rezultatul este surprinzător.

Adică o cantitate care intră într-o doză de bere sau de suc. Pe de altă parte, Ungaria a înregistrat o creştere a infectărilor cu SARS COV2, mai ales cu tulpina din Marea Britanie. De aceea, guvernul de la Budapesta a recurs la vaccinul produs de Rusia şi aşteaptă o tranşă importantă de ser anti covid şi
din China. Guvernul ungar susţine că nu este necesară o nouă carantină pentru a ţine situaţia sub control ci doar o accelerare a vaccinării. La carantină au recurs însă autorităţile din Grecia. Atena şi regiunea din apropierea capitalei elene este sub lockdown total, pentru a treia oară de la începutul pandemiei.

Cred că aceste măsuri sunt de fapt jumătate de măsuri. Ceea ce avem nevoie este ca o mare parte a populaţiei să fie vaccinată astfel încât să ajungem la un nivel ridicat de imunizare.

Miercuri, în Grecia au fost 1496 de infectări, dintre care 558 în regiunea Atenei. Din decembrie şi până acum au fost vaccinate 410.000 de persoane, adică aproape 4 la sută din populaţie, cu serurile de la pfizer şi Moderna. Dintre doctori, au fost vaccinaţi 73% şi aproape 50% din restul personalului medical.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt