Germania închide granițele cu Cehia și Austria – Focus Prima TV

Germania închide granițele cu Cehia și Austria

Germania adoptă noi măsuri pentru a limita răspândirea virusului. După ce Berlinul a prelungit restricțiile până pe 7 martie, acum a decis și închiderea temporară a frontierelor cu Cehia și cu Austria. pe de altă parte, Ungaria a devenit prima țară din Uniunea Europeană care folosește vaccinul rusesc Sputnik și mai așteaptă și 500 de mii de doze de ser chinezesc. De asemenea, administrația de la Casa Albă a cumpărat 200 de milioane de vaccinuri, de la Pfizer și de la Moderna. Vestea proastă este că o nouă varintă a virusului a fost descoperită în California.

Experții în domeniul sănătății atrag atenția că noul coronavirus ar putea deveni o boală sezonieră, la fel ca
gripa, și nu va mai avea același impact mortal, relatează ABC News. Chiar dacă vor fi vaccinați 70% dintre locuitori, virusul ar putea circula în continuare iar eradicarea totală a acestuia ar fi practic imposibilă, susține un specialist american. Iar un matemetician a calculat câtă cantitate de Covid-19 este în lume. Rezultatul este surprinzător.

Adică o cantitate care intră într-o doză de bere sau de suc. Pe de altă parte, Ungaria a înregistrat o creștere a infectărilor cu SARS COV2, mai ales cu tulpina din Marea Britanie. De aceea, guvernul de la Budapesta a recurs la vaccinul produs de Rusia și așteaptă o tranșă importantă de ser anti covid și
din China. Guvernul ungar susține că nu este necesară o nouă carantină pentru a ține situația sub control ci doar o accelerare a vaccinării. La carantină au recurs însă autoritățile din Grecia. Atena și regiunea din apropierea capitalei elene este sub lockdown total, pentru a treia oară de la începutul pandemiei.

Cred că aceste măsuri sunt de fapt jumătate de măsuri. Ceea ce avem nevoie este ca o mare parte a populației să fie vaccinată astfel încât să ajungem la un nivel ridicat de imunizare.

Miercuri, în Grecia au fost 1496 de infectări, dintre care 558 în regiunea Atenei. Din decembrie și până acum au fost vaccinate 410.000 de persoane, adică aproape 4 la sută din populație, cu serurile de la pfizer și Moderna. Dintre doctori, au fost vaccinați 73% și aproape 50% din restul personalului medical.

Total
0
Shares
Total
0
Share