Germania, Spania şi Suedia lansează un apel la reducerea arsenalelor nucleare în lume - Focus Prima TV

Germania, Spania şi Suedia lansează un apel la reducerea arsenalelor nucleare în lume

Miniştrii de externe ai Germaniei, Spaniei şi Suediei au lansat luni un apel puterilor nucleare, invitându-le la o reducere considerabilă a arsenalelor strategice, înaintea deschiderii în aceeaşi zi a unei reuniuni pe tema dezarmării nucleare la Madrid, relatează dpa.

În apelul lor publicat în ediţia de luni a ziarului german Rheinische Post, şefii diplomaţiei germane, Heiko Maas, spaniole Arancha Gonzalez Laya şi suedeze Ann Linde pledează pentru ”reducerea rolului armelor nucleare în strategii şi doctrine, reducerea riscului de conflict”, pronunţându-se ”împotriva desfăşurării accidentale de arme nucleare”. Cele trei înalte oficialităţi subliniază în acest context necesitatea ”de a reduce în continuare stocurilor nucleare şi de a clădi o bază pentru o nouă generaţie de acorduri privind controlul armelor”.

”Trebuie să punem capăt definitiv testelor cu arme nucleare o dată pentru totdeauna, iar prin intrarea în vigoare a Tratatului pentru Interzicerea Totală a Experienţelor Nucleare (CTBT) să relansăm negocierile asupra unui tratat care să interzică producţia de material fisionabil pentru uz militar şi construirea unor capabilităţi solide şi credibile pentru 

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share