Gest extrem în sala de judecată - Focus Prima TV

Gest extrem în sala de judecată

Scene dramatice într-o sală de judecată din Belarus! Un activist acuzat de cooronarea pe internet a protestelor anti- Lukașenko s-a înjunghiat în timp ce era audiat de magistrați. Bărbatul a recurs la acest gest în semn de protest după ce aparatul de represiune al ultimului dictator al Europei i-ar fi amenințat familia.

Au fost momente de groază în sala de judecată a unui tribunal din Minsk. Stepan Latypov, un opozant cunoscut al regimului Lukasenko, a încercat să-și ia viața chiar în fața judecătorilor. Pe imaginile care au apărut în spațiul public se vede cum bărbatul se prăbușește la pământ după folosește un pix pentru a se înjunghia. Apropiații săi susțin că ar fi fost șantaj de autorități să-și recunoască vină.

În urma incidentului șocant, bărbatul a fost transportat de urgență la spital. Starea sa este însă una deosebit de gravă. Formal, Stepan Latypov este acuzat de fraudă. În fapt, reprezentanții Opoziției spun că el plătește acum pentru implicarea în organizarea revoltelor anti-Lukasenko de anul trecut.

Represiunea jurnaliștilor incomozi regimului s-a intensificat în Belarus. Săptămâna trecută, un avion de linie în care se afla disidentul Roman Protasievici a fost deturnat de autoritățile de la Minsk. Ulterior, opozantul a fost încarcerat și forțat să recunoască pretinse crime împotriva regimului Lukasenko.

Total
0
Shares
Total
0
Share