Gheorghiță: Avem un deficit de 117 mii de doze de vaccin – Focus Prima TV

Gheorghiță: Avem un deficit de 117 mii de doze de vaccin

Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

La o lună de la debutul campaniei de vaccinare, România are deja probleme majore! Avem un deficit de 117 mii de doze de vaccin anti-covid. Din această cauză, peste 35 de mii de persoane din domenii esențiale se vor imuniza cu 10 zile mai târziu. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță., a dat asigurări că acest lucru nu-i va afecta pe cei care au primit deja prima doză, și că rapelul urmează să respecte data stabilită.

Din cauza deficitului de peste 100 de mii de doze vaccin anti-covid, cei care erau programati la vaccinare începând de joi, 28 ianuarie, vor fi decalati cu 10 zile. Este vorba despre toate persoanele programate pentru prima doză și care fac parte din categoriile esențiale.

Autoritățile promit însă, că se va respecta ordinea inițială. Referitor la cazurile în care unele persoane și-au cedat locul la vaccinare în favoarea altcuiva, Valeriu Gheorghiță a evitat să spună dacă există un cadru legal pentru acest lucru.

Persoanele care auvarsta de peste 65 de abu si cele cu boli cronice vor face vaccinul la data stabilită, chiar dacă erau programate la vaccinare după 28 ianuarie.

Total
0
Shares
Total
0
Share