Grăbiți-vă la APIA! Ultima zi de depunere a cererilor pentru subvenția de 500 EURO/hectar – Focus Prima TV

Grăbiți-vă la APIA! Ultima zi de depunere a cererilor pentru subvenția de 500 EURO/hectar

Cultivatorii de viţă de vie mai au la dispoziţie două zile pentru a solicita ajutor de la stat, în contextul crizei economice generate de pandemia de coronavirus. Suma plătită de APIA este de 500 de euro la hectar, în limita a 200 de hectare pentru fiecare solicitant.

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în data de 03 decembrie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 205/20220 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

Solicitanții trebuie să depună o singură cerere de solicitare a ajutorului de stat, până astăzi – 14 decembrie, la Centrul Județean APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza căruia își au domiciliul respectiv sediul social.

Bugetul alocat acestei scheme este de 59.500 mii lei și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate pe anul 2020 Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2020 Cuantumul ajutorului de stat acordat beneficiarilor eligibili este egal cu echivalentul în lei a 500 euro/ha.
Valoarea totală ce poate fi acordată unui beneficiar nu depășește echivalentul în lei a 100.000 euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share