Grădina Zoologică din Timişoara se închide, după ce pe internet au apărut imagini cu un pui de cerb bolnav – Focus Prima TV

Grădina Zoologică din Timişoara se închide, după ce pe internet au apărut imagini cu un pui de cerb bolnav

Grădina Zoologică din Timişoara se va închide, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu un pui de cerb, bolnav, foarte slab, iar oamenii s-au revoltat afirmând că animalele nu sunt îngrijite corespunzător.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că s-au luat măsuri pentru salvarea puiului de cerb şi a subliniat că animalul nu a fost prost îngrijit.

“Ştiu că foarte multă lume s-a îngrijorat după poza cu cerbul bolnav de la Grădina Zoo. Am vorbit şi eu de mai multe ori despre situaţia de la Zoo, care este deloc acceptabilă. În Grădina Zoologică nu s-au mai făcut investiţii de ani de zile şi trăieşte pe un buget enorm de mic, la limită, nu există o administraţie profesionistă. Muncitorii se străduiesc, dar îngrijirea animalelor nu este la standarde normale. Avem acest cerb bolnav. Am trimis ieri veterinarul nostru şi azi am înţeles că este şi un cabinet extern care a venit. Starea lor de sănătate nu este bună. Diagnosticul este indigestie prin impastare, adică s-a aglomerat hrana în stomac. Mă tem că pentru acest cerb nu sunt şanse foarte mari. Subliniez că nu a fost o maltratare. E foarte clar că situaţia la Zoo nu mai poate să rămână aşa cum este”, a explicat primarul Timişoarei. Dominic Fritz a decis închiderea Grădinii Zoologice până când se vă găsi o soluţie pentru dezvoltarea şi modernizarea parcului. Acesta a spus că va cere ajutor reprezentanţilor grădinilor zoologice din oraşele înfrăţite cu Timişoara.

Total
0
Shares
Total
0
Share