Grecia, 200 de ani de independență – Focus Prima TV

Grecia, 200 de ani de independență

Chiar dacă situația sanitară este îngrijorătoare, Grecia a marcat cu fast Ziua Națională. 25 martie reprezintă începutul războiului împotriva ocupației turce, în urma căruia Grecia a obținut independența. La Atena a fost organizată o paradă militară, iar invitat special a fost Prințul Charles, care are origini grecești, prin tatăl său, prințul Philip, născut în insula Corfu.

La ceremonia desfășurată în piața din fața Parlamentului din Atena au participat președintele țării, premierul și liderul opoziției, membri ai guvernului dar și oficiali străini. În afară de prințul Charles și soția sa, Camilla, la paradă au asistat și președintele Ciprului, premierul Rusiei și ministrul Apărării din Franța.

Din cauza pandemiei, lista invitaților a fost mult restrânsă

Până și soldații care au participat la paradă au fost nevoiți să respecte regulile sanitare și de distanțare socială.

Prin fața oficialilor eleni și străini au trecut unități militare și soldați în costume tradiționale de acum 200 de ani, din vremea războiului de independență.

De asemenea, unități ale forțelor de poliție au fost prezente și ele la aniversarea de la Atena.

Dar cel mai așteptat moment a fost cel în care Atena a fost survolată de avioanele militare.

Războiul grec de indepedență a început în regiunea Mani din sudul peninsulei Pelopones și a continuat timp de cinci ani, timp în care grecii nu au beneficiat de nici un sprijin extern în lupta cu turcii. Abia în 1827, navele militare rusești, britanice și franceze au intervenit și au distrus flota turco-egipteană în bătălia de la Navarino.

Total
0
Shares
Total
0
Share