Grecia se pregătește de vacanță – Focus Prima TV

Grecia se pregătește de vacanță

Grecia se pregătește deja de sosirea turiștilor și a anunțat că de la 1 mai deschide plajele. Autoritățile au început amenajarea stațiunilor și stabilesc măsurile de siguranță sanitară pentru sezonul turistic. Italia, însă, așteaptă trecerea acestui val pendemic pentru a trece la măsuri de relaxare. Deocamdată e cert că în perioada Paștelui catolic, între 3 și 5 aprilie, Italia va fi toată în carantină.

În 2020, Grecia a primit doar 7,4 milioane de turiști, de patru ori mai puțini față de 2019 iar veniturile din turismul au scăzut de la 18 miliarde de euro doar 4 miliarde . Oficialii de la Atena speră să revigoreze acest sector al economiei care a fost grav afectat.

Altă țară europeană turistică, Italia, încă nu se gîndește la sezonul estival ci mai degrabă cum să treacă de valul trei al pandemiei. Pe italieni îi așteaptă restricții dure, mai ales în perioada Paștelui

Iar Brazilia a întregistrat pentru a doua zi consecutiv peste 2000 de decese din cauza Covid 19, iar spitalele din marile orașe braziliene sunt pline aproape până la refuz. Cu toate acestea, președintele țării refuză să impună carantina în regiunile cele mai afectate de pandemie.

Total
0
Shares
Total
0
Share