Greta Thunberg doneaza 100.000 de euro mecanismului COVAX pentru lupta impotriva inegalitatii accesului la vaccinuri – Focus Prima TV

Greta Thunberg doneaza 100.000 de euro mecanismului COVAX pentru lupta impotriva inegalitatii accesului la vaccinuri

Fundaţia Greta Thunberg va dona 100.000 de euro mecanismului COVAX, pentru a lupta împotriva “tragediei inegalităţii accesului la vaccinuri” împotriva COVID-19, denunţată de tânăra activistă de mediu suedeză, relatează AFP.

Suma, care va fi donată fundaţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, va fi utilizată pentru “cumpărarea vaccinurilor împotriva COVID-19, ca parte a efortului global către un acces echitabil la vaccinuri pentru persoanele cele mai expuse riscului”, a anunţat luni într-un comunicat OMS.

“Comunitatea internaţională trebuie să facă mai mult pentru a aborda tragedia inegalităţii accesului la vaccinuri”, a declarat Greta Thunberg, citată în comunicat, înainte de a participa la o conferinţă de presă alături de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Avem la dispoziţie mijloacele necesare pentru a corecta dezechilibrul enorm care există astăzi în lume în lupta împotriva COVID-19. La fel ca în cazul schimbărilor climatice, trebuie să-i ajutăm mai întâi pe cei mai vulnerabili”, a spus Greta Thunberg, care a devenit o figură centrală în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Ea a declarat că este convinsă că mecanismul COVAX – un parteneriat public-privat între OMS, Alianţa pentru vaccinuri (Gavi) şi Cepi (Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii) care ar trebui să garanteze o distribuţie echitabilă a vaccinurilor, în special către 92 de ţări sărace – reprezintă răspunsul corect.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share