Greva mecanicilor de locomotivă provoacă haos în călătoriile din Germania - Focus Prima TV

Greva mecanicilor de locomotivă provoacă haos în călătoriile din Germania

O grevă naţională de două zile declanşată de sindicatul mecanicilor de locomotivă de la compania germană Deutsche Bahn a aruncat miercuri în haos cea mai mare economie a Europei, pasagerii căutând cu disperare soluţii alternative de deplasare, informează DPA.

Deutsche Bahn, operatorul feroviar de stat din Germania, a anunţat că a fost nevoită să anuleze 75% din trenurile pe distanţe lungi, din cauza grevei mecanicilor de locomotivă, care a început marţi pentru trenurile de marfă şi s-a extins miercuri pe întreaga reţea naţională şi care ar urma să se prelungească până vineri la ora 2:00 (00:00 GMT).

“Primele efecte ale grevei încep să fie resimţite”, a subliniat preşedintele sindicatului mecanicilor de locomotivă (GDL), Claus Weselsky. Acesta a făcut un apel către echipa de conducere de la Deutsche Bahn să vină cu o nouă ofertă de majorare salarială pentru a pune astfel capăt grevei organizată în mijlocul vacanţei de vară.

În paralel, compania aeriană germană Lufthansa a introdus avioane mai mari pe rutele interne pentru a face faţă fluxului de pasageri, iar companiile de autobuze care rulează pe distanţe lungi au raportat şi ele o creştere explozivă a cererii. De exemplu, grupul Flixbus a informat că rezervările sale au crescut cu 70% comparativ cu săptămâna precedentă.

Directorul de personal de la Deutsche Bahn, Martin Seiler, a criticat greva mecanicilor de locomotivă ca fiind “complet inadecvată şi excesivă”. Cu toate acestea, Seiler a spus că echipa managerială este gata să revină la masa negocierilor. “Şi noi vrem ca angajaţii noştri să fie plătiţi rezonabil”, a spus Martin Seiler, adăugând că oferta conducerii este una rezonabilă.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share