Gropile de gunoi ale Moscovei, adevărate bombe cu ceas. Activist: „Valoarea gazelor degajate e de 25 de ori peste limită” – Focus Prima TV

Gropile de gunoi ale Moscovei, adevărate bombe cu ceas. Activist: „Valoarea gazelor degajate e de 25 de ori peste limită”

Mirosul de aer proaspăt a devenit o raritate pentru mulți ruși, în special cei care trăiesc în suburbiile marilor orașe. Munții de gunoaie întrețin un miros insuportabil în aceste zone. Cine stă în apropierea gropii de gunoi Aleksinski simte duhoarea din plin de fiecare dată când iese din casă ori deschide geamul. Punctul de colectare a deșeurilor s-a tot mărit și degajă gaze toxice. Iulia Fedoseieva se teme pentru sănătatea copiilor ei, așa că s-a mutat, dar continuă să lupte alături de foștii vecini împotriva invaziei gunoaielor. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

„Fumul de la depozitul de deșeuri începe să miroasă groaznic. Te ustură ochii, te doare în gât, ți se face rău”, povestește Iulia Fedoseieva.

„E ca și cum cineva îți toarnă apă pe gât. Îmi vine să tușesc, abia mai respir”, completează mama sa, Valentina Agapova.

„Ni se spune că totul este în regulă. Dar serviciile de urgență au înregistrat o valoare a gazelor degajate de 25 de ori peste limită”, spune Aleksei Kotov, activist.

„Totul este din cauza gunoiului de aici”, este convingerea Iuliei Fedoseieva.

Prin „aici”, Iulia Fedoseieva înțelege cam 500 de metri de casa în care s-a născut. Depozitul de deșeuri Aleksinski de lângă localitatea Șiapovo este una dintre zecile de gropi de gunoi din jurul Moscovei. Are o suprafață de 32 de hectare, echivalentul a 45 de terenuri de fotbal.

Total
0
Shares
Total
0
Share