Gruparea extremistă Proud Boys, care a participat la Asaltul de la Capitoliu, a fost desemnată „entitate teroristă” în Canada – Focus Prima TV

Gruparea extremistă Proud Boys, care a participat la Asaltul de la Capitoliu, a fost desemnată „entitate teroristă” în Canada

Gruparea americană de extremă dreapta Proud Boys, susținători înfocați ai fostului președinte american Donald Trump, a fost desemnată drept „entitate teroristă” în Canada, în urma unei moțiuni aprobate de parlamentul țării, iar măsura urmează să fie adoptată și de executivul de la Ottawa.

Guvernul canadian a informat recent că agenţiile sale de securitate supraveghează îndeaproape această organizaţie şi strâng dovezi pentru a sprijini înscrierea grupului pe lista sa neagră.

„Astfel de liste trimit un mesaj clar, şi anume că niciodată Canada nu va tolera actele de violenţă”, a indicat o purtătoare de cuvânt a ministrului securităţii publice Bill Blair, conform AFP, citat de Agerpres. „Atunci când o entitate este înscrisă pe listă, instituţiile financiare îi blochează activele”, a precizat ea.

Moţiunea adoptată de Camera Comunelor canadian îndeamnă guvernul lui Justin Trudeau „să utilizeze toate mijloacele la dispoziţia sa pentru a răspunde la proliferarea grupurilor pline de ură ale adepţilor supremaţiei rasei albe începând cu desemnarea imediată a Proud Boys ca entitate teroristă” în Canada.

Total
0
Shares
Total
0
Share